Gratis inloopspreekuur Vierdaagse 2018

GRATIS INLOOPSPREEKUUR 4-DAAGSE LOPERS MAANDAG 16 JULI 

16 juli a.s.  tussen 10:00 uur en 18:00 uur is er de mogelijkheid:

* uw spieren of gewrichten te laten tapen met kinesiotape

* blaren te laten behandelen

* voeten preventief te laten intapen

* tot beoordeling van een blessure; tips en adviezen.

* Ik werk dit jaar samen met Linda Leenders van Aardig in Beweging. Zij heeft de 4-daagse 25 keer uitgelopen en heeft veel ervaring op wandelgebied. Heeft u een specifieke vraag, wij staan u graag te woord .

*********************

51.130 deelnemers zijn er dit jaar bij de 102de editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Bij een langere wandeltochten kiezen mensen er vaak voor om de voeten preventief intapen. Het is een manier blaren te voorkomen.

Bij het intapen van de voeten wordt met Leukoplast middels een speciale techniek een 2e huid over de voet en eventueel de achillespees aangelegd. De tape voorkomt mechanische stress op de huid; er wordt mee voorkomen dat er al te veel wrijving ontstaat, daarmee wordt de kans op blaren verkleind.

Heeft u al blaren voordat u aan de Vierdaagse gaat beginnen, dan kunt u het beste de blaren nu al laten behandelen. Maak gebruik van het inloopspreekuur!

Ik raad u af Compeed aan te wenden. Het wordt op iedere hoek van de straat verkocht, maar ik zie ieder jaar helaas alleen maar doffe ellende bij lopers die dit hebben gebruikt. Een blarenpleister als Compeed is niet geschikt voor lange afstandswandelingen omdat ze verschuiven over de voet. Daardoor ontstaan er juist blaren!

Bijna iedere huid is geschikt om te tapen. Bij mensen die allergisch zijn voor bruine pleisters gebruik ik witte sporttape.

Zijn er contra-indicaties bij het afpakken met tape: Ja die zijn er. Heeft u een huidziekte zoals eczeem, psoriasis of een (ernstige) mycose (= schimmel) onder de voet, dan zal er niet getaped worden.

Altijd zal per individueel geval bekeken worden of het verstandig is om te tapen. Een te veel beschadigde huid wordt niet afgeplakt. Bij twijfel overleg ik met de arts .

Preventief tapen vindt bij voorkeur 1 dag voor de start plaats. Het is aan te bevelen om sokken te dragen tijdens het slapen. De tape blijft dan goed op de plaats zitten .

Na afloop kunt u de tape het beste verwijderen door de Leukoplast te weken in een badje met warm water met daarin zout of Badedas. Verwijder de tape heel voorzichtig.

Heel veel succes bij de laatste voorbereidingen en alvast veel plezier gewenst.

SOORTEN BEHANDELINGEN           PRIJZEN

  • Consultatie i.v.m. blessure       gratis
  • Kinesiotape  behandeling         afhankelijk van te gebruiken materiaal en benodigde tijd, vanaf 10 euro
    • Intapen voeten                       idem, vanaf 10 euro

      • rol Cure tape                 10 euro