Sportmassage

tennis-blessure-2-vandenboschmassage

Onze spieren hebben het tijdens sporten of andere lichamelijke inspanning soms zwaar te verduren.

Sportmassage heeft als doel vermoeidheid van het lichaam en stijve spieren na inspanning weg te nemen (herstellendefunctie).

Het werkt ook preventief; door het losmaken van de spieren kan men beter presteren en vinden blessures minder gauw plaats.

Dus niet alleen sporters, maar ook mensen die frequent zwaar lichamelijk of repetitief werk verrichten, hebben baat bij sportmassage om de spieren soepel te houden en om in goede conditie te blijven.

Hoe werkt sportmassage? Het bevordert de doorbloeding, waardoor de afvoer van afvalstoffen uit de spieren (melkzuur, vocht) beter plaatsvindt. Hiermee wordt spierpijn zoveel mogelijk voorkomen. Het lichaam herstelt zich sneller en kan daardoor de volgende belasting beter aan. Andere positieve effecten zijn: het zorgen voor een betere spierspanning, je lekkerder in je vel voelen en goed slapen.

In Nederland zijn er jaarlijks ongeveer 4,5 miljoen blessures bij sporters (een blessure is een vorm van lichamelijk letsel dat men door het beoefenen van sport heeft gekregen).

De huidige sportgezondheidszorg richt zich steeds meer op preventie. Dat wil zeggen blessures voorkomen, waardoor je gezond en optimaal kunt blijven sporten.

Besteed aandacht aan: een serieuze warming-up en cooling down, rek- en
strekoefeningen voor het sporten, verantwoorde trainingsopbouw (beginners), goed materiaal én schoeisel. Op deze gebieden kan ik u desgewenst adviseren. Heeft u meer specialistische sportzorg nodig dan zal ik doorverwijzen naar een sportmedisch adviescentrum (sportarts,sportfysiotherapeut of podotherapeut).

Terugbelverzoek/afspraak maken