Sportmassage & blessureconsult

Sportmassage heeft als voornaamste doel vermoeidheid van het lichaam en stijve spieren na inspanning weg te nemen (herstellende functie). Daarnaast gaat er een preventieve werking vanuit; wanneer spieren met enige regelmaat worden losgemaakt, blijven ze soepeler en zijn ze minder blessuregevoelig.

Het is een misverstand dat sportmassage alleen is weggelegd voor topsporters. Het niveau waarop je je sport beoefent is niet bepalend. Wanneer u de behandeling het beste kunt inplannen en met welke frequentie dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Indien gewenst kan ik u hierover adviseren.

Naast sportblessures kunt u goed met werkgerelateerde klachten  terecht. Denk aan overbelasting als gevolg van stress, een verkeerde werkhouding, het uitvoeren van repeterende bewegingen. Daarnaast worden lage rugklachten, verkrampte nek- en schouderspieren en triggerpoints (spierknopen) resultaatgericht onder handen genomen.

Het spreekt voor zich dat de behandeling altijd op u persoonlijk word afgestemd. Na een uitgebreide intake en eventueel onderzoek bespreken we wat u met de behandelingen wilt bereiken en wat daar voor nodig is.

Als ervaren masseur kan ik beginnende en soorten blessures herkennen en symptomen van overtraining tijdig opmerken. Het doel is altijd u zo snel mogelijk weer klachtenvrij aan het sporten te krijgen. Heeft u meer specialistische sportzorg nodig, dan volgt doorverwijzing naar bv een sportmedisch centrum.

Maak vandaag nog een afspraak. Contactpagina / afspraak maken