Sportmassage & blessureconsult

tennis-blessure-2-vandenboschmassageSportmassage heeft als voornaamste doel  vermoeidheid van het lichaam en stijve spieren na inspanning weg te nemen (herstellende functie). Daarnaast gaat er een preventieve werking vanuit wanneer spieren met enige regelmaat worden losgemaakt. Ze blijven soepeler en zijn minder blessuregevoelig.

Het is een misverstand dat sportmassage alleen is weggelegd voor topsporters. Het niveau waarop je je sport beoefent is niet bepalend. Wanneer de behandeling inplannen en met welke frequentie? Dat is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Of ik kan u hierin adviseren.

Naast sportblessures kunt u goed met werkgerelateerde klachten bij de sportzorgmasseur terecht. Denk aan overbelasting als gevolg van stress, een verkeerde werkhouding, het uitvoeren van repeterende bewegingen. Lage rugklachten, verkrampte nek- en schouderspieren, en triggerpoints (spierknopen) zijn goed behandelbaar! Soms kunnen ergonomische aanpassingen op uw werkplek een groot verschil maken. Graag denk ik met u mee.

De aangeboden behandelingen zullen altijd worden afgestemd op úw specifieke situatie. Als gekwalificeerd sportzorgmasseur kan ik beginnende en soorten blessures herkennen en symptomen van overtraining tijdig opmerken.

Wanneer u voor de eerste keer komt word er een anamnese gedaan gevolgd door (functie)onderzoek  om een duidelijk beeld te krijgen van uw klachten.  Verschillende testen geven vaak meer inzicht in aanwezige “zwakke schakels” of disbalans.

Een behandelplan kan bestaan uit een aantal sportmassages, “huiswerkoefeningen” en zonodig medical tape en aanvullend advies.

Een zo vlot mogelijk herstel is het streven,  alsook het bestendigen en/of verbeteren van uw conditie, en (sport)prestaties.

Heeft u meer specialistische sportzorg nodig, dan volgt doorverwijzing naar een andere zorgverlener. Denk een sportarts, fysiotherapeut of podotherapeut.

Maak vandaag nog een afspraak. Contactpagina / afspraak maken