Sportmassage en blessurepreventie

tennis-blessure-2-vandenboschmassageMet Sportmassage beogen we vermoeidheid van het lichaam en stijve spieren na inspanning weg te nemen (herstellende functie). Tevens werkt het preventief; door het regelmatig losmaken van de spieren blijven ze soepel en is er een geringere kans op blessures.

Alleen weggelegd voor topsporters? Nee zeker niet. Het niveau waarop je je sport beoefent is niet bepalend. Wanneer de behandeling inplannen en met welke frequentie is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Daarnaast kunt u met werkgerelateerde klachten zoals vastzittende nek- en schouderspieren heel goed terecht. Indien gewenst denk ik graag met u mee hoe u op ergonomisch gebied zaken zou kunnen verbeteren waardoor u gezond kunt blijven werken.

De aangeboden behandelingen zullen altijd worden afgestemd op úw specifieke situatie. Als gekwalificeerd sportzorgmasseur kan ik: beginnende en soorten blessures herkennen; symptomen van overtraining tijdig op merken en zullen we met een degelijk behandelplan (massages, eventueel een tape constructie, andere herstelbevorderende maatregelen) aan de slag gaan.

De inzet is een zo vlot mogelijk herstel en daarnaast willen we uw conditie en/of uw (sport)prestaties bestendigen en natuurlijk verbeteren. Ik kan u meer inzicht geven in de “zwakke schakels” en informeren over oefeningen waarmee u het beste aan de slag kunt om e.e.a. te lijf te gaan.

Heeft u meer specialistische sportzorg nodig dan volgt doorverwijzing naar een andere zorgverlener uit de sportzorgketen. Denk aan verwijzing naar een sportarts, fysiotherapeut of podotherapeut.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op. Contactpagina / afspraak maken