Sportmassage &
Sportblessure consult

Het doel van sportmassage

Sportmassage heeft als voornaamste doel om vermoeidheid van het lichaam en stijve spieren na inspanning weg te nemen (herstellende functie). Daarnaast gaat er een preventieve werking vanuit; wanneer spieren met enige regelmaat worden losgemaakt, blijven ze soepeler en zijn ze minder blessuregevoelig.
Het is een misverstand dat sportmassage alleen is weggelegd voor topsporters. Het niveau waarop een sporter de sport beoefent, is niet bepalend. Het inplannen van een behandeling en met welke frequentie is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Indien gewenst kan ik u hierover adviseren.

Werkgerelateerde klachten

Naast het behandelen en voorkomen van sportblessures, kunt u bij mij ook goed terecht voor werkgerelateerde klachten. Denk hierbij aan overbelasting al gevolg van stress, een verkeerde werkhouding of het uitvoeren van repeterende bewegingen. Daarnaast kunnen lage rugklachten, verkrampte nek- en schouderspieren en triggerpoints (spierknopen) resultaatgericht onder handen worden genomen.

Het spreekt voor zich dat de behandeling altijd op u persoonlijk wordt afgestemd. Na een uitgebreide intake en eventueel onderzoek, bespreken we wat u met de behandelingen wilt bereiken en wat daarvoor nodig is.

Als ervaren masseur kan ik beginnende en verschillende soorten blessures herkennen en tevens symptomen van overtraining tijdig opmerken. Het doel is altijd u zo snel mogelijk weer klachtenvrij aan het sporten te krijgen. Heeft u meer specialistische sportzorg nodig? Dan volgt doorverwijzing naar bijvoorbeeld een sportmedisch centrum.

Locatie

Groenestraat 294
6531 JC Nijmegen

Openingstijden

Ma-do: 09:00 – 19:00 u
Vr: 09:00 – 18:00 u
Za – zo: gesloten