Werkwijze en algemene voorwaarden

Intake

Bij de eerste kennismaking vindt er een intake plaats. Om een goed beeld te krijgen van uw wensen en eventuele klachten nemen wat ruimer de tijd om de juiste behandeling op u af te stemmen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer uw werk, sportbeoefening en uw gezondheid. Zonodig wordt er functie-onderzoek gedaan. Laat mij weten als er sprake is van medicijngebruik, allergieën, zwangerschap of wanneer u onder behandeling bent van of bent verwezen door een arts, specialist of therapeut.

Er kunnen contra-indicaties zijn, dat wil zeggen redenen waarom iemand niet (absolute contra-indicaties) of gedeeltelijk (relatieve contra-indicaties) gemasseerd mag worden.  Er mag niet gemasseerd worden bij o.a.:

 • koorts
 • algemene infectieziekten zoals griep, keelontsteking e.d.
 • te véél pijn
 • extreme vermoeidheid
 • of onverklaarbaar gewichtsverlies
 • tijdens de behandelperiode van chemo of bestraling (kanker)
 • na herstel van een operatie, ziekte of na zwangerschap
 • besmettelijke huidaandoeningen (zoals steenpuist)
 • vaataandoeningen (trombose, arteriosclerose)
 • artritis
 • ernstige diabetes
 • een nog niet volledig hersteld(e) trauma of blessure.
 • N.B.:
 • in geval van zwangerschap mag in de eerste 3 maanden lokaal gemasseerd worden, bijvoorbeeld armen en schouders. Massage van de buik of intensieve behandeling van de rug mag niet plaatsvinden.
 • géén intensieve beenmassage bij spataderen.
 • heeft u enige twijfel of u een massage mag ondergaan, neem dan voor de zekerheid eerst contact op met uw huisarts, behandelaar of verloskundige.

Als tijdens het consult twijfel is over een contra-indicatie kan ik besluiten de massage niet uit te voeren of – in overleg met u – de massage uit te stellen of aan te passen.

Aansprakelijkheid

VandenBoschMassage is niet aansprakelijk voor schade ontstaan tijdens het behandelen, noch voor de gevolgen die resulteren uit het behandelen van niet door de cliënt(e) genoemde symptomen, lichamelijke of geestelijke aandoeningen, blessures (pathologieën) die feitelijk behandeling van een arts behoeven. VandenboschMassage biedt géén medische behandelingen. Indien u zich laat behandelen bij VandenboschMassage is dit volledig op eigen risico.

Het werkterrein van de sportzorgmasseur.

De sportzorgmasseur is verdergaand geschoold dan de sportmasseur. Hij is een volwaardige samenwerkingspartner in de sportzorgketen; Hij werkt samen met bv de sportarts, sportfysiotherapeut en sportdiëtist.

De sportzorgmasseur handelt binnen de grenzen van zijn bevoegdheid, bij of na een blessure, met het doel de (na)zorg aan de geblesseerde sporter te verbeteren. Alleen gezonde personen worden behandeld door de sportzorgmasseur.
Posttraumatische en pathologische gevallen worden door een arts/specialist of fysiotherapeut behandeld.
Ten aanzien van blessurebegeleiding (dit omvat het hele herstelproces): de sport(zorg)masseur behandelt de sporter in het acute stadium (eerste hulp) van de blessure en in het stadium van nazorg. De fysiotherapeut begeleidt de sporter in het therapeutisch stadium (terwijl de sporter nog geblesseerd is). Zodra de blessure door de arts of fysiotherapeut is vrijgegeven en de sporter weer mag gaan trainen, kan de sport(zorg)masseur helpen de sporter weer in optimale conditie te brengen.

Privacy

Uw persoonlijke en medische gegevens worden zonder uw expliciete (schriftelijke) toestemming nooit verstrekt aan derden.
VandenBoschMassage behandelt uw vertrouwelijke gegevens volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en uw gegevens worden zorgvuldig bewaard en opgenomen in een beveiligd systeem. U kunt te allen tijde uw gegevens inzien.

Voorwaarden m.b.t. de prijslijst

De geldigheid van de cadeaubon is een half jaar na uitgiftedatum van de cadeaubon. De cadeaubon kan niet ingewisseld worden voor contant geld en dient in één keer besteed te worden.

Actieprijzen zijn alleen geldig in de aangegeven looptijd (actieperiode) en/of zolang de voorraad strekt. Kortingen kunnen niet worden gecombineerd.

Betaalmogelijkheden: à contant of via betaalverzoek (Whatsapp); Tikkie (ABN AMRO).

Sinds 01-01-2020 zijn mijn diensten vrijgesteld van BTW.

Annuleren afspraken

Gemaakte afspraken kunnen uiterlijk 24 uur van tevoren kosteloos gewijzigd of geannuleerd worden. Bij het niet tijdig annuleren ben ik helaas genoodzaakt de kosten van de behandeling geheel (100%) in rekening te brengen. 

Algemeen

VandenboschMassage is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal of beschadiging van uw persoonlijke eigendommen, meegenomen naar de praktijk.

Klachtenregeling

Mocht u over een behandeling of het resultaat daarvan niet tevreden zijn, laat mij dit zo snel mogelijk weten (mondeling of schriftelijk). We bekijken samen hoe een ander is verlopen en zoeken naar een oplossing.

Mochten we er niet uitkomen, dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling van het NGS (www.ngsmassage.nl) waarbij VandenboschMassage is aangesloten.

Wijzigingen van de algemene voorwaarden                                                                              

De algemene voorwaarden en de op de website vermelde informatie kunnen door VandenboschMassage te allen tijde gewijzigd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s